Nechť toto fórum sdružuje informace a lidi. Nechť je prospěšné všem, kteří hledají informace o ukulele banjo.
Nejste přihlášen(a)
Ahoj. ja jsem Láda je mi 14 a jezdim na osadu osk u sazavy. Prominte mi ze sem sem tak vtrhnul. Hraju na kytaru. tak sem jednou shanel na internetu naky cd od kpt Kida narazil jsem na uke banjo. Uke banjo se mi hrozne zalibilo.
Hledal jsem ho ruzne po internetu, ale nikde jsem ho nenasel. Mam nasetreny asi 2000 Kč. Nevite nekdo kde bych ho cca za tuhle cenu sehnal?
Editoval Láďa (2008-10-07 20:41:56)
Ahoj Lado. Asi te nepotesim, ale za 2000 Kc uke-banjo nesezenes. Mozna nahodou v nejakym bazaru na nej narazis, ale bude to velka nahoda.
Ale mas dve moznosti jak zacit nez si nasetris vic. Bud zacnes na drevene ukulele, co se naucis se ti bude casem hodit. Za 2000,- se da poridit kvalitni ukulele, ktere mezi nekolika kytarami nezanikne. A pozdej prinejhorsim ukulele vyuzijes na nocni cviceni :-)
A nebo si za cca 4000,- sezen tenorovy banjo a natahni na nej struny jako na barytonovy ukulele (Asi budes muset pouzit zelezne struny). Nebo mandolinove banjo a tam natahni ladeni jako na ukulele. Nebude to uplne ono, ale da se to prezit.
njn, myslel sem si ze za to uke banjo nekoupim. Zatim si asi koupim sopranovy ukulele a budu si setrit. Za kolik bych pak mohl pozdeji sehnat uke banjo??
Kolem 11000 tě bude stát u Čapka, a to soprán v provedení open-back. Taky se můžeš podívat na e-Bay, občas se tam něco dá sehnat. Hodně štěstí!
Pavel
Já jsem kupoval v loňském roce od Rosti Čapka barytonový open-back za 13800. Je to dražší, ale perfektní kvalita a hraní nemá chybu! Ahoj Franta K
Ahoj, potřeboval bych poradit, při pátrání po původu zdědeného nástroje jsem na tyto stránky a zjistil jsem, že mám dvě možnosti: buď se naučit hrát na osmi strunné uke banjo nebo ho nabídnout k prodeji případnému zájemci. Poradíte mi? Díky.
Je to možné, ale zemi původu ani výrobce neznám. Mohu poslat foto.
Podle fotky, kterou mi poslal Kiki si myslím, že je to ranný výrobek Cremony Luby, asi tak začátek šedesátých let. Ohnutý krk ukazuje na dlouhé ležení ve vlhkém prostředí. Při znovuuvedení do provozu by patrně bylo nutno nechat vyrobit nový. Zrezivělý kryt rezonátoru signalizuje, že bude možná nutné vyrobit nový a nechat pochromovat. Celá oprava nebude levná. Za kolik chcete banjo prodat?
Děkuji za jakoukoliv odpověď.
Adjasab
nov.acek(zavináč)centrum.cz