Nechť toto fórum sdružuje informace a lidi. Nechť je prospěšné všem, kteří hledají informace o ukulele banjo.
Nejste přihlášen(a)
Toto téma je snad začarovaný. Rok a půl sem nikdo nepřispěl, tak to trochu pošťouchnu. Je pravda, že hraju převážně trampskou muziku, ale občas si brnkneme i country. A když jsme krutě oslabeni a hraje jen basa, kytara a já, tak buď na G uke-banjo, nebo na C koncert ukulele hraju rozložený akordy pod zpěv a vymejšlím sóla do pauz, aby to nebylo hluchý. No a ono se to lidem docela líbí.
Lidi, pište jaký máte zkušenosti v týhle oblasti. Myslím, že si to rádi přečtem všichni.
Ahoj, Pavel
Take trosku uke-banjo v country provetravam. Hlavne na nejakem hrani. V tom pripade vetsinou hraji banjove roly, ktere prokladam skluzy.
Muj oblibeny postup na C akord na soprance.
- - - - - - 3 -/
- - 0 - - - - -/
2s3 - - - - - -/
- - - - 0 - - -/
p i p m
Čekoal jsem dost dlouho, aby bylo jasné, že country na uke-banjo v téhle zemi hrajeme jen dva. Učitel hudby a šumař! Řekl bych, že je to příznačné složení po stránce odborné i sociální. Tak Tě, Ondro, zdravím a snad si spolu někdy brnkneme. Ostatně: ten roll se mi nějak nedaří :-( Ale já na to přijdu.
Ahoj, Pavel
Ahoj Pavle a ostatní. Patřím spíše do té druhé skupiny, tj. skupiny šumařů. Můžu říct, že již dlouhá léta hrajeme staré trampárny, které za tu dobu ještě více zestárly a některé coutryovky stačily zlidovět. Základní sestavu máme taky stejnou, tj. basa a dvě kytary. Kytaru jsem začal střídat před dvěma roky s G uke banjem. Na rolly mám prsty volšový. Pokouším se o svingový doprovod proložený občasným sólem. Rád bych se taky něco přiučil nebo se podělil o zkušenosti. Jestli si dobře vzpomínám, vloni jsi se Pavle pokoušel nějaké hraní dát dohromady. Jak to dopadlo? Ahoj, Franta K.
No, když jsem svůj úmysl, zkusit jakousi "dílnu", veřejně vyhlásil, zavládla eufórie. Pak jsem, (podle mne velice rozumně, bo jeden by to nezvládl), vyhlásil konkurs na dva, tři lidi, kteří by mohli eventuelně pomoci zvládat ten blázinec. Hospodu jsem měl zajištěnou na dva dny, spaní pod přístřeškem taky, leč lidí se jaksi nedostávalo. Tak jsem to nakonec odtroubil a mrskám své nástroje opět sám, jak jsem ostatně zvykel. Mě nikdy moc nešlo učit se z knížek. Prostě si to musím osahat rukama. Nástroj si koupím, že se mi líbí a pak zkouším, co to umí, a co na to dovedu já. Je to docela dobrodružný. Takže tak! No a napiš taky něco o sobě, jsi tady dost aktivní. Ahoj Pavel.
Honza Vycital si koupil ukulele. Tak to by mohl na to hrat i na vystoupeni Greenhorns.
http://www.novinky.cz/koktejl/179245-ka … ytaru.html
Po letech procházím tohle fórum a vidím, že bych měl zavítat častěji :o) Na uke-banjo hraju především country. Folsom Blues, Waterloo, Bly Nelly a tak. Pokud ještě platí nabídka společného hraní, tak pokud se domluví termín aspoň na měsíc dopředu, čas si udělám a přijedu, slibuju. Pokud se bude něco domlouvat, nespoléhal bych na fórum, ale na email (mám ho v profilu). Přesně jako adjasab - z knížek mi učení nikdy nešlo, potřebuju vidět :o)
Když jsem se probudil z dlouholetého spánku a už to bude asi rok a půl, zakoupil sobě barytona (někde tady jsem o tom už psal). Ze začátku jsem také hledal nějaký vymezený okruh muziky nebo písniček pro tento nástroj. Dokonce jsem při svém hledání psal jednou v citovém rozpoložení i sem a hledal nějakou radu, co jako mám hrát. Když na můj příspěvek nikdo nereagoval zbaběle jsem ho vymazal. Dnes už to nevadí, hrát se dá opravdu všechno co potěší. Hraju hlavně sám sobě a nejbližším a také občas na setkání s kamarády, kde ukulele slaví úspěchy. Jen kdybych měl víc času. Až bude někde to hraní ....taky přijedu
Abych se také vyjádřil konkrétněji k tomuto tématu. Při hraní se nejvíc hraje to co znají všichni. Tady jasně vedou country a trampské písničky. Ale vzhledem k tomu, že dnes už hraji resp. cvičím jen sám, tak hraji (tedy pokouším se) tabulatury z webu http://www.microshare.net/tabulearn/, který mimochodem díky krizi téměř na rok zablokovali. Voskovec a Werich, Suchý, Mládek a nejvíc Kapitán Kid, a také kategorie všehochuť. Tak kolem toho se pohybuji. Zdravím....
No a já mám asi opačný postup. Začal jsem tabulaturama a teď tak nějak mám touhu na uke-banjo hrát jako na pětku, takže si vymýšlím sám doprovod. Samozřejmě country. Folsom Blues, Vůz do Tennessee a tak.